Меню

Нас почули: буде інший законопроєкт замість #8150!

Вчора у Комітеті аграрної та земельної політики Верховної Ради відбулося обговорення законопроєкту #8150, на якому були присутні заступник Міністра аграрної політики Тарас Висоцький, народні депутати та представники зоозахисних організацій, у тому числі й UAnimals.

У своїх виступах представники зоозахисних організацій і народний депутат Юлія Овчинникова наголосили про недопустимість виключення сільськогосподарських тварин з-під дії Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», так як це може призвести до того, що в Україні повернуться такі знущання, як: вирощування гусок і качок для отримання фуа-гра, патрання, обсмалювання, зняття шкіри, копчення, відокремлення частин у тварин тощо – до припинення їхнього серцебиття, а також масове вбивство безпритульних тварин.


В результаті було прийнято рішення спільно напрацювати та зареєструвати новий законопроєкт без спірних пунктів.


Дякуємо Марині Сурковій – віцепрезиденту Асоціації зоозахисних організацій України, директору Київського еколого-культурного центру Володимиру Борейко, голові БО «БФ «Мяу – гау» Олені Чупрій та іншим організаціям і громадськості за сильну та принципову позицію! Дякуємо співголові МФО Гуманна країна Юлії Овчинниковій, Олександру Гайді та Тарасу Висоцькому за підтримку!