Меню

Представники UAnimals долучилися до обговорення з Керівником Офісу Президента екологічних злочинів росії під час війни в Україні

Минулого року гуманістичний рух UAnimals запустив міжнародну ініціативу #StopEcocideUkraine, покликану привернути увагу світової спільноти до екотероризму, яким росія знищує довкілля та все живе. У рамках проєкту ми активно комунікуємо із представниками МЗС, Верховної Ради, а також Офісу Президента і раді, що даний діалог призвів до продуктивної зустрічі.

Фото: Костянтин і Влада Ліберови

За словами керівника Офісу Глави держави, світ не повною мірою усвідомлює масштаб загрози екологічній системі України, а також ризики для інших країн, що їх несе російське вторгнення. Саме тому це питання має стати предметом обговорення на всіх міжнародних майданчиках. Також Андрій Єрмак запропонував провести в Києві конференцію за участю представників українських та міжнародних екологічних організацій і презентувати на ній концепцію щодо компенсації екологічних збитків.

Під час зустрічі Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець поінформував учасників про збитки, яких росія завдала довкіллю в Україні, а Радник Генерального прокурора Максим Попов зазначив, що Офіс Генерального прокурора здійснює процесуальне керівництво щодо 104 кримінальних проваджень за фактами шкоди, завданої агресором довкіллю.

Ми вдячні за підтримку Офісу Президента і продовжимо боротися за покарання росії за екоцид і кожен злочин цієї війни!