Меню

UAnimals оголошує грант в пам’ять про загиблого журналіста Армана Солдіна

Ґрант на 100 тисяч гривень можуть отримати притулки та волонтери, які рятують їжаків. Щоб податися на ґрант, треба заповнити коротку заявку  за посиланням:

ПОДАТИ ЗАЯВКУ

9 травня видання AFP повідомило, що журналіст Арман Солдін загинув. Трагедія сталась внаслідок ракетного обстрілу поблизу Часового Яру, колеги з  AFP стали свідками події. Росіяни обстріляли околиці міста. Часів Яр знаходиться поблизу Бахмута, де точаться найзапекліші бої протягом декількох місяців.

За тиждень до трагедії Арман написав у дірект англомовної сторінки інстаграму UAnimals і поділився відео, як він із колегами врятував в окопі знесиленого їжака. Він вилікував тварину і згодом випустив на волю. 5 травня UAnimals змонтували та опублікували в соціальних мережах цю історію на основі відео Армана. Вона розчулила багатьох наших підписників.

Коли з’явилася новина про загибель Армана, UAnimals вирішили вшанувати його пам’ять і оголосили ґрант.

За даними Інституту масової інформації, Арман Солдін – 57 представник медіа, якого вбили окупанти, та 10 журналіст, убитий росією під час повномасштабної війни в Україні під час виконання професійної діяльності.